Перес си пожела Ел Класико в Шампионската лига

Флорентино Перес, президентът на „Реал“ (Мадрид), начерта пътя до финала в Шампионската лига. Шефът на „кралския клуб“ вярва, че трофеят може да остане в Испания и тази година, след като последните две влезе във витрината на „Сантяго Бернабеу“.

„Най-важното нещо е да стигнем до финала, а аз вярвам, че за целта първо ще трябва да отстраним „Байерн“ - обясни Перес, показвайки, че не се притеснява от реванша с „Ювентус“ след успеха с 3:0 в първия мач. - Винаги играем с тях. Но ако на финала трябва да се срещнем с „Барселона“, аз помня, че по-рано този сезон ги победихме два пъти за Суперкупата на Испания - 3:1 и 2:0.“

В същото време вестник „Марка“ разкри новата цел на Кристиано Роналдо - подобряване на пореден рекорд.

Става въпрос за постижение, което португалецът така или иначе държи – най-много голове в един сезон в турнира. Преди реванша с „Ювентус“ нападателят има 14 на сметката си, реализирайки поне по един във всеки един мач през кампанията. А най-доброто му представяне до момента е през сезон 2013/14, когато мегазвездата се разписа общо 17 пъти.

„Кристиано Роналдо има среща с историята“, написа изданието преди реванша в Мадрид.

В същото време в навечерието на двубоя, в Торино обявиха голямата новина - Масимилиано Алерги остава начело на отбора и през следващия сезон. Новината обяви Бепе Марота, генералният директор на „бианконерите“.

Другият светъл лъч пък дойде от „Рай Спорт“ - бившият нападател на отбора Алваро Мората е готов отново да играе за „Ювентус“. Според информацията испанецът не е щастлив в „Челси“ и обмисля следваща стъпка в кариерата си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят