Пернишки полицаи разкриха депо за крадени авточасти и автомобили

Трима са задържани за незаконната дейност

Акцията е проведена на 20 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Радомир.

В имот в радомирското с. Долни Раковец са намерени множество части и вещи от автомобили, разглобен „БМВ Х3“ и краден „БМВ Х5“. Назначени са експертизи, които трябва да установят произхода на иззетия автомобилен арсенал. Първоначално за срок от 24 часа с полицейска заповед са задържани 34-годишен радомирец и двама перничани, на 22 и 25 години. Привлечен като обвиняем за незаконната дейност е 34-годишеният, на когото е наложена 72- часова мярка за задържане. Мъжът е криминално проявен, познат със закана за убийство, хулиганство, средна телесна повреда и поправка на идентификационни номера на моторно превозно средство. Осъждан е и е изтърпял пробация. 25-годишният има условна присъда за причиняване на смърт по непредпазливост.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 215, ал. 1 от НК и действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Радомир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право