Пиян блъсна полицейски патрул при опит да избяга от проверка

Втори инцидент този месец със същата служебна кола, ударена от нарушители

Пиян, който бил и с отнета книжка, ударил патрулка на катаджиите при опит да избегне полицейска проверка в Разград. Служебният „Опел Астра” за втори път този месец търпи щети при произшествие, предизвикано от водач в нетрезво състояние, научи „Труд”.

Последният инцидент с патрулната кола е станал към 5,20 часа тази неделя на ул. „Перистър”, уточняват от полицията в Разград. Катаджиите подали сигнал на „Фолксваген Голф” да спре за проверка, но вместо това шофьорът продължил, ускорявайки, за да избяга от патрула. Катаджиите тръгнали след него и при опит да го изпреварят, за да му попречат да избяга, водачът загубил контрол над колата си и ударил задната част на полицейския автомобил.

При сблъсъка няма пострадали и проверката била извършена. Оказало се, че шофьорът беглец е зад волана с 2,18 промила алкохол. Освен това книжката му била отнета преди време. Той отказал да даде кръвна проба. След медицински преглед е прибран в ареста на полицейското управление.

Това е втори инцидент със същата кола на МВР в Разград този месец. По Великден 42-годишен отнел предимството на патрул на пътните полицаи и ударил автомобила им. Тогава проверката установи, че водачът е пиян. Имало данни, че е употребил и наркотични вещества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България