Пловдив домакин на кръгла маса на тема „Ден на алтернативната градска мобилност“

Пловдив ще е домакин на кръгла маса на тема „Ден на алтернативната мобилност”, която ще се проведе този петък от 10 часа в сградата на Младежкия център край гребния канал в града под тепетата. На форума ще бъдат представени приоритетите за Председателството на България на Съвета на Европейския съюз в ресора на МРРБ (Министерството на регионалното развитие и благоустройството) с акцент върху промотирането на алтернативната градска мобилност.

Събитието ще бъде открито от Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, а участие в него ще вземат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник–областният управител Димитър Керин. Инициативата се осъществява в изпълнение на основния приоритет на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз „Насърчаване на ефективното партньорство – заедно можем повече в ЕС“. Целта й е да постави в центъра на общественото обсъждане темата за градската мобилност, която е интегрална част от европейския въпрос за развитието на интелигентни градове и е пряко свързана с повишаването на качеството на живот, включване на градовете, здравето на гражданите и опазването на околната среда.

Тя кореспондира с приоритетите, поставени от МРРБ в рамките на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. в областта на градското развитие и по-конкретно проследяване изпълнението на Градския дневен ред на ЕС и на дейностите по създадените партньорства в рамките на Пакта от Амстердам, поставящи основните и общоевропейските принципи за планиране и развитие на градските зони. След края на кръглата маса ще стартира промо велообиколка на гребния канал в Пловдив с много награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони