Площадки, фитнес на открито и велоалеи за 2,2 млн.лева откриха в Сливен

 

2,2 млн.лева инвестира общината в Сливен за изграждането на детски съоръжения и зони за отдих по поречието на река Асеновска и кв."Република". Средствата бяха предоставени по европроект за подобряване на градската среда по ОП "Региони в растеж", съобщиха от местната администрация.

Изградени са седем нови детски площадки, три спортни, фитнес на открито, монтирани са два фонтана, беседки, чешми и паркови елементи, пешеходни и велосипедни алеи. Терените са озеленени, тече облагородяване на междублокови пространства. Лентата на обектите преряза кметът Стефан Радев заедно с областния управител Чавдар Божурски и зам.министърът на регионалното развитие Деница Николова.

По-късно в областния град пристигна строителният министър Петя Аврамова за полуфинара на патриотично-образователната кампания "Моят град е моята крепост", която организира МРРБ съвместно с МОН. В състезанието участваха осем отбора, първи станаха учениците от Кърджали, следвани от Пловдив и Стара Загора. Финалът на кампанията ще е на 30 октомври в столицата.

Министър Аврамова съобщи, че в Сливенска облас са изпълнени 22 проекта за 43,7 млн.лева по ОП "Региони в растеж" и "Регионално развитие".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони