Подписаха договора за новата детска болница (обзор)

Разпределението на кабинетите в новата детска болница ще бъде одобрено предварително от специалисти-педиатри.  Снимка: Пламен Стоименов

Изграждането й ще направи лечението на малчуганите по-ефективно

Срокът на контракта е 3,5 години

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договора за доизграждане на Националната многопрофилна детска болница. В новото лечебно заведение, чието строителство е започнало през далечната 1978 г., на едно място ще бъдат събрани специалисти и апаратура, които ще направят лечението на децата по-ефективно.

Договорът е подписан с Консорциум „Детско здраве“, в който водещ партньор е една от най-големите български строителни компании „Главболгарстрой“.

Новата детска болница ще се състои от 2 корпуса от по 12 етажа и 6 други триетажни тела. Предвижда се изграждането на още два триетажни корпуса.

Стойността на договора е 77,8 млн. лв. без ДДС, а срокът за превръщането на руините до Александровска болница в модерно лечебно заведение е 3,5 години. През първата година трябва да бъде изготвен проектът, като преди това да се случи ще бъде извършено и допълнително конструктивно обследване на съществуващия строеж. Разпределението на отделните кабинети и леглова база, предложени от изпълнителите в проекта, ще бъде одобрявано от работна комисия, в която ще бъдат включени педиатри с различни специалности.

„Главболгарстрой“ АД и дъщерните фирми на компанията имат богат опит с изграждането на болници и лечебни заведения в страната и чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини