Поздравихме Кувейт за Националния празник

Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики (в средата) и представители на посолството на Държавата Кувейт.

Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

В сряда, 21 февруари, Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики, посланик на Държавата Кувейт в Р. България, даде грандиозен прием в зала „София” на хотел „Маринела”. За да го поздравят за Националния празник на неговата родина, бяха дошли дипломати от всички арабски държави, представители на българското правителство, на научните и културни среди у нас.

Посланик Якуб Ал Атиика разряза огромна торта, изобразяваща националния флаг на Емирство Кувейт. Гостите имаха възможност да наблюдават на видеостени кадри от икономическия и архитектурен пейзаж на тази водеща държава в Арабския свят. През цялото време звучеше автентична музика, част от древното и съвременно песенно творчество на народа на Кувейт. Името произлиза от арабски и означава „крепост, построена близко до вода". От 2016 г. Кувейт е с население 4.2 милиона души. Тази древна земя е била под властта на Вавилон, Асирия, Арабския халифат, Османската империя и Британската империя. От 1961 г. Кувейт е независима конституционна монархия.

Гостите, почели тържеството, имаха шанса да опитат от екзотичната арабска кухня – богата палитра от аромати, подправки, сосове, десетки видове месо и зеленчуци, риба, плодове и сладкиши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България