Полезна салата с лимец и киноа, пълнен лаврак

Седмицата продължава с поредните рецепти на новия майстор в кухнята на „Зодиак“.  Главният готвач на ресторант „Ла Кубанита“ в София Георги Колаксъзов ни разкрива тайните на още две от своите най-хубави ястия, които може да опитате на място или да си приготвите сами у дома. Сами се уверете, че освен лесни и здравословни, те са истинска наслада за сетивата.

 

 Полезна салата с лимец и киноа:

Необходими продукти: 14233368_1281032425243032_1911093350_o

сварен лимец   100 гр.

сварена киноа    50 гр.

сушен домат    30 гр.

бейби спанак    20 гр.

магданоз    10 гр.

селъри /дръжкова целина/     20 гр.

сол       2 гр.

зехтин    15 гр.

бяло балсамико    10 гр.

Начин на приготвяне:

Нарязват се на дребно сушеният домат, бейби спанакът и магданоза. Всичко се миксира, разбърква се хубаво и се овкусява със солта, зехтина и бялото балсамико. Така овкусените продукти се поставят в ринг и около него цели листенца от бейби спанака. Отстрани се поставят нарязани маслинки.

 

 

Пълнен лаврак14274464_1281032441909697_1480986389_o

лаврак 1 брой      около 500 гр.

сварен ориз басмати       160 гр.

аспержи         60 гр.

чери домати        60 гр.

масло        10 гр.

сол          4 гр.

пипер  2 гр.

зехтин  15 мл.

сос „Ал ахио“       30 гр.

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме лаврака откъм гърба, като целта е да се получи форма на лодка. Сваряваме ориза. В тиган слагаме зехтина и готвим аспержите, добавяме към тях басмати ориза маслото, солта и пипера. Овкусяваме лаврака със сол, пипер и зехтин, и разтворен на лодка, го печем на фурна на 200 градуса, за 7-8 минути. Изваждаме го от фурната, сипваме в него ориза с аспержите, добавяме отгоре нарязаните чери домати и завършваме с прибавянето на сос „Ал ахио“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме