Седмицата продължава с поредните рецепти на новия майстор в кухнята на „Зодиак“. Главният готвач на ресторант „Ла Кубанита“ в София Георги Колаксъзов ни разкрива тайните на още две от своите най-хубави ястия, които може да опитате на място или да си приготвите сами у дома. Сами се уверете, че освен лесни и здравословни, те са истинска наслада за сетивата.
Полезна салата с лимец и киноа:
Необходими продукти:
сварен лимец 100 гр.
сварена киноа 50 гр.
сушен домат 30 гр.
бейби спанак 20 гр.
магданоз 10 гр.
селъри /дръжкова целина/ 20 гр.
сол 2 гр.
зехтин 15 гр.
бяло балсамико 10 гр.
Начин на приготвяне:
Нарязват се на дребно сушеният домат, бейби спанакът и магданоза. Всичко се миксира, разбърква се хубаво и се овкусява със солта, зехтина и бялото балсамико. Така овкусените продукти се поставят в ринг и около него цели листенца от бейби спанака. Отстрани се поставят нарязани маслинки.
Пълнен лаврак
лаврак 1 брой около 500 гр.
сварен ориз басмати 160 гр.
аспержи 60 гр.
чери домати 60 гр.
масло 10 гр.
сол 4 гр.
пипер 2 гр.
зехтин 15 мл.
сос „Ал ахио“ 30 гр.
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме лаврака откъм гърба, като целта е да се получи форма на лодка. Сваряваме ориза. В тиган слагаме зехтина и готвим аспержите, добавяме към тях басмати ориза маслото, солта и пипера. Овкусяваме лаврака със сол, пипер и зехтин, и разтворен на лодка, го печем на фурна на 200 градуса, за 7-8 минути. Изваждаме го от фурната, сипваме в него ориза с аспержите, добавяме отгоре нарязаните чери домати и завършваме с прибавянето на сос „Ал ахио“.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш