Полицаи крадат печалба от тотото (обзор)

Маскирани полицаи извеждат с маска задържания си колега Класимир Любомиров от Трето РПУ.

Фишът за над 11 000 лв. бил на бедна възрастна жена, която сама гледа дете

Ченгетата са от сектор „Джебчии”

Бивш и действащ полицай сектор „Джебчии” в СДВР опитали да откраднат печалбата на възрастна жена от тотото. Това разкриха прокурори и агенти на „Вътрешна сигурност”, разследвали престъпленията на двете ченгета.

Както писа „Труд”, в сряда бяха арестувани Красимир Любомиров, зам.-шеф на Трето РПУ и колегата му Николай Стоименов от „Джебчии”. До Нова година, преди да стане началник в РПУ-то, Любомиров оглавявал същия сектор.

Преди по-малко от месец бедна възрастна жена, която сама гледа дете, неочаквано спечелила малко над 11 000 лв. от тотото. Поискала да си вземе парите от пункта, но є отговорили, че сумите над 10 000 се изплащат в централата на Спортния тотализатор. На 21 януари, докато пътувала в трамвая, жената била обрана от джебчии, които й задигнали портмонето с пари, документи и печелившия фиш. Жената подала жалба в Трето РПУ, че фишът й е откраднат. Любомиров снимал преписката с телефона си и я изпратил на колегата си от СДВР. Стоименов се обадил в Спортния тотализатор и предупредил, че разследва джебчийска кражба на фиша за конкретната сума и наредил кореспонденцията по случая да е само с него и винаги „на ръка”. След няколко дни Любомиров представил печелившия фиш в тотото и за банковата си сметка, на която да му бъде преведена печалбата.

Днес разследващите отказаха да съобщят как фишът от ръцете на джебчиите е преминал в ръцете на ченгетата. Най-вероятно това е станало, защото полицаите от сектора познават професионалните джебчии и техните тартори, а нищо чудно и да работят рамо до рамо с тях по трамваи и молове.

Но така или иначе полицаите са зад решетките за 72 часа, а печалбата от тотото ще бъде изплатена на възрастната жена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право