Попфолк певицата Алисия пред “Труд”: Най-добре си почивам вкъщи на дивана

Щастлива съм и имам много поводи да се усмихвам

Не е изключено отново да работим заедно със “СкандаУ”

- Алисия, наскоро излезе вторият ти дует с Илиян. Чия беше идеята да направите “За последно”?

- След успеха на първия ни дует и двамата бяхме категорични, че ще направим втори. Естествено, трябваше да мине известно време и решихме това да се случи една година по-късно. Аз лично смятам, че когато има колаборация между двама изпълнители в една песен, тя става много по-силна като послание, особено когато е между мъж и жена, защото така могат да се разпознаят и двата пола в нея.

- Предишният ви проект “Нито дума” постигна големи успехи и все още се върти по дискотеките. Какви са реакциите на феновете към новата песен до момента?

- “За последно” излезе сравнително скоро, но като цяло реакциите на феновете в социалните мрежи са преобладаващо положителни. На концерта по случай рождения ден на телевизия Планета хората реагираха много добре и пяха с нас, въпреки че песента беше само на 4 дни. По моите участия също забелязвам, че всички пеят заедно с мен и определено мога да кажа, че песента се харесва. Дали ще задмине обаче успеха на първия дует, тепърва предстои да разберем.

- Каква е твоята дефиниция за “хит”?

- Не мога да кажа, че имам някаква дефиниция за хит. Първото нещо, което търся, е хубава музика, която да ме вдъхнови за всичко останало. Доста дълго време залагах на модерни парчета, сега съм се спряла на малко по-комерсиални. От изключителна важност е текстът. Казвала съм го много пъти, казвам го и сега. Важно е текстът да носи послание, важно е текстът да разказва история и думите да бъдат лесно достъпни до хората и разбираеми.

- Лесно ли се работи с изпълнител от друга компания и с какво трябва да се съобразявате при създаването на общо парче?

- В нашия случай мога да кажа, че бързо се сработихме и че Илиян прояви голямо доверие към мен по отношение на целия проект.

- На финала на “Вип Брадър” ти подкрепи победителя Тото от група “СкандаУ” и сподели във фейсбук вашата обща песен “Моят рай” от преди 2 години. В какви отношения сте сега и би ли работила отново с тях?

- В прекрасни отношения сме. Принципно аз харесвам този тип музика. Ние още след успеха на първата ни песен бяхме решили да направим още една. Но просто тогава се забавихме с проекта и някак си остана във времето. Така че в бъдеще не е изключена отново такава колаборация.

- И тази година можеш да се похвалиш с много успехи в професионално отношение. Каква е равносметката ти в личен план?

- Щастлива съм и имам много поводи да се усмихвам често, това е най-важното.

- Как обичаш да се забавляваш, когато не си на участие?

- Аз имам няколко много близки приятелки и често излизаме на вечеря или се виждаме в домашна обстановка с децата ни. Това са ми едни от най-релаксиращите, отпускащи моменти. Рядко излизам по нощни заведения, просто защото си “взимам дажбата” чрез моята работа – аз, когато пея, се забавлявам и предпочитам, когато не съм на участие, да се насладя на нощния сън, който ми липсва през повечето време.

- Какво ти помага най-много да “презаредиш” след натоварен ден?

- Да се прибера вкъщи, аз съм домошар човек, да си направя едно чайче, да си седна на дивана и да си почивам. А когато съм много уморена, ми се е случвало да заспивам във времето, когато си ляга и синът ми.

- Планираш ли още нещо, с което да зарадваш почитателите си до края на годината?

- Планирам, но ще видя дали ще успея да го свърша тази година, или ще остане за следващата.

- Какви са плановете ти за предстоящите празници?

- Както миналата година, така и тази, ще работя по празниците, което автоматично означава, че също така ще се забавлявам. И на двата празника ще пея в популярни клубове в София.

 

Нашият гост

Ася Пламенова Дойчева, по-известна като Алисия, е родена на 1 март в град Ихтиман. Има двама братя близнаци. Завършила е Испанската гимназия в София и СУ “Св. Климент Охридски”. В кариерата е издала 5 студийни албума и десетки самостоятелни сингли. Последният й проект “За последно” е дует с Илиян, с когото работи за втори път. За по-малко от две седмици песента има близо 2 милиона гледания в ютюб.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица