Посрещането на Коледа в Oбщина Раковски ще бъде украсено с куп събития

В очакване на Коледа и Нова година жителите на Община Раковски ще се насладят на празнични концерти и базар, а за финал ще се хванат заедно на хорото. Още тази неделя след литургията в църквата „Свети Архангел Михаил“ в квартал „Секирово“ на град Раковски ще бъде открит коледен базар. Следващата неделя (17 декември) от 18 часа пък енорията в квартал „Генерал Николаево“ – „Пресвето сърце Исусово“, е подготвила коледен спектакъл за жителите на Раковски.

Концертът ще се проведе в Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий“. Малко преди Коледа талантливите танцьори от местния фолклорен ансамбъл „Слав Бойкин“ ще подарят на своите съграждани празничен концерт, които ще е на 22 декември от 18.30 часа в Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. За празничното настроение в самия Коледен ден ще се погрижат виртуозните музиканти от оркестър „Млади тракийци“.

На 25 декември от 17.30 часа всички жители на града са поканени да извият празнично българско хоро на площад „Европа“ в Раковски.  В същия празничен ден след 18 часа в центъра на село Стряма местните жители ще се хванат на Коледно хоро, а за настроението на всички ще се погрижи оркестър „Марица“. В Шишманци също ще извият празнично хоро, но на 26 декември от 13 часа в центъра на селото и под ритмите на оркестър „Феникс“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони