Правят сайт за Наредба Н-18

Снимка: Архив

Бизнесът явно има неясноти по основните въпроси за СУПТО, като кога един софтуер се причислява като такъв и в кои случаи един касов апарат е абсолютно достатъчен. Това провокирало приходната агенция да направят специализиран сайт само въпроси и отговори за Наредбата Н-18.

Той трябва да е готов до месец, а в него ще има подробна информация, разделена по сектори.

Това стана ясно по време на изслушване на представителите на приходната агенция по време на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в НС.

По думите на директора на приходната агенция Галя Димитрова в работните групи са постигнали консенсус с големите търговски вериги, както и лекарския и стоматологичния бранш спрямо техните притеснения в наредбата. „Обсъждаме вариантите за облекчено СУПТО в този сектор“, каза Димитрова пред журналисти.

Тя отчете и направената промяна за удължаване на срока от 24 на 72 часа, в който при проблем търговците ще могат да работят, без да имат връзка с НАП. Срещите продължават от 25-ти февруари, като следват разговори с ресторантьорския и туристическия бранш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България