Предприемачът Александър Ваклин в спецсъда: Иванчева беше като лош катаджия (обзор)

Отложиха първото заседание по делото за кметската завера в “Младост”

Дюлгеров му казал, че няма да получи дял

“За първи път ми искат подкуп. Не бих дал и 200 лв. на катаджия. Разговорите с Иванчева бяха като с лош катаджия, който те гледа многозначително и пита – ще пишем ли?”. Това разказа пред журналисти строителният предприемач Александър Ваклин, след като спецсъдът отложи първото заседание по делото за подкуп срещу отстранения кмет на “Младост” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров. Тримата са изправени пред съда за взети 70 000 евро подкуп. Ваклин бе призован като свидетел, но до разпита му не се стигна.

08-2“За подкупа съм говорил само с Дюлгеров. Каза ми, че за себе си няма да вземе нищо. Свърза се с Иванчева и дадох сумата”, разказа Ваклин. Той призна, че не е имал гаранции, че парите ще стигнат до Иванчева и Дюлгеров няма да ги прибере.

На въпрос на “Труд” дали е направил опит да придвижи преписката си по законен ред преди да даде парите, Ваклин каза, че завел дело в административния съд, но не дочакал решението. Подавал и жалби в Столичния общински съвет и до главния архитект на София, но и там не успели да решат проблема му, а функциите на общината според него били куриерски. “Иванчева направи точна сметка на бизнеса ми и каза, че не сме дали, за да получим”, твърди още строителният предприемач.

Делото бе отложено, защото Иванчева и Петрова не са получили копие от обвиненията си преди повече от 7 дни, какъвто е срокът по закон. Отложено бе и разглеждането на мярката на отстранената кметица, защото една от двете експертизи за здравословното й състояние не е готова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право