Премиерът на Южна Корея: Ще предам на корейските компании ентусиазма на Борисов за инвестиции в България

Ще предам на корейските силни компании в световен мащаб ентусиазма на премиера Бойко Борисов да стимулираме корейски инвестиции в България. Това каза пред журналисти премиерът на Южна Корея Ли Нак-Йон след среща с българския министър-председател Бойко Борисов .

Ли Нак-Йон изрази съболезнованията си във връзка с бедственото положение в Бургаска област .

„Надявам се да няма повече жертви. Пожелавам бързо възстановяване на района“, добави той.

„На днешната среща коментирахме в кои сфери можем да имаме по-интензивно сътрудничество и в кои сфери корейски фирми могат да инвестират в бъдеще. Ще изброя три сфери, към които има специален интерес – производство на коли, ИТ сектор и индустриална технология“, коментира корейският премиер.

„Специално при днешната среща с г-н Борисов коментирахме специфични корейски компании като „Хюндай“ за автомобили, за електроника. След като с прибера в Корея, ще предам на корейските силни компании в световен мащаб ентусиазма и съобщението на г-н Борисов да стимулираме корейски инвестиции в България“, заяви Ли Нак-Йон.

„Специално зам.-председателят на „Хюндай“ и изпълнителният директор „Самсунг“ са в София. Те ще участват на днешното откриване на Българо-корейска търговска камара. Ако имаме възможност преди откриването ще има среща между тях и г-н Борисов“, допълни корейският премиер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България