Приключения и загадки в Нощта на учените в Медицински университет-Пловдив

За девета поредна година Медицински университет – Пловдив участва в Европейската Нощ на учените, която традиционно се организира в последния петък на месец септември. Тази година Програмата е в два дни, изпълнени със забавни, полезни, интересни и вкусни моменти.

На 28 септември за първи път на територията на Медицински университет ще се проведе отборна състезателна игра „Приключение в МУ-Пловдив“, включваща мисъл, познание и бързина. Шест отбора- три с български и три с чуждестранни студенти ще трябва да открият 9 пункта в района на МУ, където да отговорят на загадки и да изпълнят различни задачи, като се стремят да пристигнат първи на финала, за да спечелят голямата награда.

Програмата на 29 септември пък е наситена с разнообразни и развлекателни събития. Вторият ден от Европейската нощ на учените ще започне с дебат на тема „Qua Vadis, Homo Sapiens?” между тимовете на д-р Новаков и д-р Тополов. Ще се отправят предизвикателства и към публиката и ще се обяви голямата награда от Приключение в МУ – Пловдив.

След тази официална част, ще има благотворителен кулинарен базар, като събраните средства ще бъдат дарени на Госпъл хора и на Групата на непалските танцьорки към МУ-Пловдив. Ще има сцена, на която ще се изявят талантливите студенти. Гостите на „Нощ на учените“ ще могат да разгледат изключително интересна антропологична експозиция на лицеви възстановки и палеопатология.

„Ще бъде наситено с положителни емоции, с усмивки и с приятелство! Ще бъде проява на интелекта, на колективния дух и на споделената духовност! Бъдете с нас на този незабравим празник!”, призовават организаторите на „Нощта на учените”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони