Психар затри съседка и се самоуби с ток

Преди да нахлуе при баба Минка, Цветан буйствал гол на балкона

Млад мъж затри възрастната си съседка и се самоуби с ток. Кървавата драма се разиграла около 1 часа сутринта в сряда в бл. 131 във варненския кв. Младост, съобщиха от окръжната прокуратура.

24-годишният Цветан Арнаудов първо излязъл гол на балкона на апартамента си на първия етаж и започнал да крещи и да хвърля столове, възглавници и друга покъщнина. Докато съседите се разбудят и подадат сигнал на тел. 112, Цветан потрошил армираното стъкло към терасата на съседното жилище и нахлул при 84-годишната си комшийка.

Баба Минка чула врявата и се обадила на внука си, който заедно с дъщеря й и зет й живее наблизо. Роднините и полицията пристигнали след минути, но не успели да я спасят. Тялото й било открито в локва кръв, а озверелият убиец хванал оголен кабел, включен в електрическия контакт и така сложил край на живота си. "Не знам дали е умрял от тока или от кръвозагуба, защото целият беше нарязан от армираното стъкло. Цветан се друсаше с наркотици и беше подлудил цялото си семейство. Баща му беше доктор, почина от ядове", обясни Живко Димитров, зет на убитата. Той бе потресен от погрома, който Цветан сътворил в апартамента на тъща му.

"Нищо здраво няма вътре,  трошил е наред", каза Димитров. Според него младежът рядко се вясвал в апартамента, който бил на покойната му баба. Живеел при майка си, която притеснена дотърчала минути след трагедията. И тя, и комшиите знаели, че Цветан се друса и става агресивен. Затова, след като започнал да буйства, съседи опитали неуспешно да разбият входната врата и да го укротят. На косъм от смъртта се разминала квартирантката на баба Минка - Афизе. Жената наскоро си купила апартамент и в сряда останала да нощува там. "Ако се бях върнала, можех да я спася", през сълзи обясни Афизе.

Убийството е извършено с множество удари, предполага се, че извършителят е страдал от психично заболяване, поясни говорителят на окръжната прокуратура Радослав Лазаров. Поради ранния етап на разследването той не потвърди твърденията на съседите, че Цветан е бил пристрастен към наркотици. Предстоят аутопсии на двете тела и експертизи, които ще установят точните причини за смъртта на убиеца и неговата жертва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право