Путин към Борисов: Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения

Над час продължава срещата Борисов-Путин. Политическите теми, който обсъждат руският президент и българския премиер в Кремъл са Западните Балкани, борбата с тероризма.

Борисов отбеляза, че това е третата среща помежду им и посочи, че сега двете страни могат да си сътрудничат и по темата „Западни Балкани“. Той запозна Владимир Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона.

„Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби, както и в областта на туризма и земеделието“, каза още българският премиер.

Двамата обсъждат и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на сигурността както на европейско, така и на междудържавно ниво. Премиерът Борисов посочи, че усилията трябва да бъдат насочени основно към превенция на тероризма - чрез борба с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

„Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения“, каза руският президент Владимир Путин. Той посочи, че това може се осъществи в сферата на икономиката, културата и духовните връзки.

По време на двустранната среща от българската делегация присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петков, а от руска - външнополитическият помощник на президента Юрий Ушаков, министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров и зам.-министърът на външните работи Александър Грушко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика