Пълна тишина след 23 часа в морските курорти (Обзор)

Музика на открито край морето това лято ще има до 23 ч. След това крайбрежните барове, дискотеки и ресторанти трябва да спрат уредбите си и живите оркестри, независимо какви децибели вдигат.

Нормата ще влезе в сила с новия Закон за шума, който е на финална права, стана ясно след среща във Варна между министрите на туризма Николина Ангелкова, на екологията Нено Димов, вицепремиера Валери Симеонов и представители на туристическия бранш. Собственици на заведения на Златни пясъци предупредиха, че пълната тишина на открито ще прогони младите туристи, които вече са 25% от почиващите. "Ол инклузивът приключва в 23 ч.

Тогава туристите излизат на разходка, но дори в барчетата на открито няма да могат тиха музика да слушат", обясниха Вилиан Василев и Кирил Кирилов, собственици на дискотеки на Златни пясъци.

На охраняемите плажове ще бъдат поставени съдове за разделно събиране на сметта, каза министър Димов. Законът е категоричен - палатките на плажа са забранени, каза Ангелкова. Предстои държавата да вкара текст в закона, който ще предвижда глоби за къмпингуващите без пари на диви плажове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес