Радев, Горанов и Цацаров: Покушението срещу Иво Стаменов е изстрел срещу държавата

Стрелбата срещу шефа в НАП е зловещ сигнал за всички, които работят за държавата. Посегателството на живота не е свързано с лични мотиви, а с изпълнение на служебните задължения, които Иво Стаменов е изпълнявал съвестно. Това каза на брифинг главният прокурор Сотир Цацаров.

"Екипът, който се занимава със случая, е на най-високо ниво. Държавата трябва да покаже, че е на мястото си. За първи път от много време има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил, за първи път има посегателство изключително нагло и демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата. Очевидно е, че със своите служебни задължения той го е предизвикал", допълни Цацаров.

"По случая има три сигнала. Първият - Иво е в добри ръце, семейството му трябва да бъде спокойно. Вторият - всички, които работят в НАП и митниците трябва да работят спокойно, ние ще ги защитим", добави вътрешният министър Валентин Радев. "Третият - към тези, които стрелят. Това е изстрел срещу държавността. Ние сме решени да стигнем до края - да открием не само извършителя, а и този, който е направил поръчката", поясни Валентин Радев.

Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел "Фискален контрол" в Национална агенция по приходите, като посегателство не към конкретен високопоставен държавен служител, а като изстрел към държавата и държавността, каза още финансовият министър Владислав Горанов.

"Получихме уверение от Агенция "Митници" и НАП, че добрите резултати ще продължат и през следващата година независимо от наглото посегателство върху държавен орган", заяви Горанов.

"Не мога да скрия, че и за мен, и за колегите ни това е шок. Не можем да приемем, че е извършено срещу наш колега такова брутално посегателство. Но това не е посегателство срещу наш колега, човек от НАП, това е посегателство срещу държавността", отбеляза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова. "Нашата непримиримост към това брутално посегателство ще ни даде сили да работим в закрила на закона", каза още Галя Димитрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България