Разследват масово избиване на котки в Търново

Полицията във Велико Търново е била вдигната на крак в петък заради масово избиване на котки. От три денонощия неизвестен ликвидира животни в парка в квартал „Колю Фичето” по зловещ и мъчителен начин. Според природозащитници два дни поред са били откривани по три отровени коткии. Отровата била разпръсната до кучешките заграждения, които наскоро бяха ремонтирани и разширени.

"Намерени бяха едно обезглавено и едно изкормено коте. На зловещата гледка се натъкнали деца", обясняват възмутени търновци.

Правозащитници са подали сигнал на телефон 112. В петък вечерта на място се изсипали криминалисти и захванали да правят огледи, разпитвали и свидетели.По случая има образувано досъдебно производство.

Парк „Колю Фичето” от над 20 години е известен с прозвището „Кучешкия парк”. Живущи в близките кооперации обаче споделят, че има хора, които хранят и развъждат безпризорни котки в района. Животните се катерели по колите и не били обезпаразитени и кастрирани. По този повод имало депозирани жалби до Община Велико Търново, но не били взети мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право