Разшириха обхвата на домашния социален патронаж във Варна

40 нови потребители ползват услугите на домашния социален патронаж във Варна от началото на извънредното положение, съобщиха от общинската дирекция "Социални дейности".

Капацитетът на услугата е 550 души, като здравни работници и санитари продължават да обслужват трудноподвижните хора. На останалите се носи готова храна в съдове за еднократна употреба, а сухата е пакетирана и поставена в отделна торбичка.

Служителите на патронажа работят при изключително спазване хигиенните изисквания - задължително използват лични предпазни средства, работно облекло, боне, ръкавели, маска за лице и ръкавици за еднократна употреба. Извършват се извънредни инструктажи на всички служители, уточниха от дирекцията.

Оттам допълниха, че общината финансира и обществената трапезария, която осигурява обяд за 1065 варненци, а други 200 получават топла храна от трапезария на външен доставчик, финансиран от МТСП. От началото на извънредното положение трима души са подали молби и вече ползват домашен помощник, тъй като не могат да се самообслужват.

На дистанционен режим работят и центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и пълнолетни. Специалистите в тях дават консултации и извършват индивидуални терапии онлайн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини