Рапърът Кулио специално за “Труд”: Осем семейства управляват света

Суперзвездата Coolio, носител на награда Grammy за “Най-добър рап изпълнител” и с над 17 милиона продадени записа по целия свят, идва за два нови концерта в България – на 3 октомври във Варна в клуб Moda Bar My Place и на 4-и в столичния клуб “Терминал 1”. Изпълнителят на мегахита Gangsta’s Paradise започва европейското си турне от България.

- Това кое идване ви е в България?

- Не съм сигурен - петото, може би.

- Спомняте ли си кога за първи път посетихте страната?

- То беше много набързо, за един ден само. През 90-те беше. Но помня, че при едно от следващите ми идвания единият от охранителите ми носеше автомат. Това не се забравя.

- България е първата дестинация от европейското ви турне. Как така решихте да започнете оттук?

- България си е перфектно място да започнеш турне. Но мисля, че просто ни е било най-удобно да тръгнем оттук.

- След толкова посещения, какво знаете за страната ни?

- Е, не съм наясно с политическата ситуация в момента. Знам, че с падането на Желязната завеса при вас нещата драстично се промениха. Знам също, че по времето на комунизма сте имали по-голяма сигурност и сте живели доста по-добре.

- Това е спорно!

- Нещата са били по-стабилни, но хората са били потискани - икономически и политически, не са имали свобода да изразят волята си, нито мислите си. И с настъпването на промените вече имат по-големи свободи да изразяват себе си, включително и сексуално.

- Вие сте работили с български изпълнители. Имате един клип, който сте записали с българи през 2012, казва се Miss You.

- Аз толкова много песни и клипове имам, че даже не си ги спомням. Ако ми пуснете някоя, ще се сетя. Щом чуя някоя от песните си, спомням си всичко - деня, в който съм записвал, какво съм правил през този ден, всичко. Вярно е, записвах тук нещо, ама май беше с румънец...

- С Румънеца и Енчев. Той е българин, но Румънеца му е псевдонимът. Нещо като Кулио.

- А, така ли? Значи е българин?

- Да. Освен че сте автор и изпълнител на безброй песни, част от които не даже сте позабравили, вие сте и актьор, водещ на предавания, а също и автор на готварска книга - Cookin' With Coolio. Има ли още някое поприще, в което бихте искали да се впуснете?

- О, да! Книгата! Вие четохте ли я?

- Не, четох само отзиви за нея. Хората пишат, че е доста забавна, но и рецептите не са лоши.

- Не е забавна, безумно смешна е! Трябва да си я купите. В Амазон я има за 5-6 долара.

- Въпросът е има ли нещо, в което все още ви се иска да се пробвате?

- Не съм бил кинопродуцент и режисьор.

- Какъв филм искате да направите - документален, игрален?

- Не знам още. Но и с това ще се пробвам някой ден.

- Четох, че имате 10 деца. Това истина ли е?

- Шест са. Тези хора са луди. Едно от гаджетата ми имаше три деца. И те автоматично, без даже да ме питат, са си решили, че и тези деца са мои. Ето така човек се сдобива с десет деца. Имам три момичета и три момчета.

- Те от колко майки са?

- От три.

- С толкова много деца, вероятно имате отношение към абортите. Приемате ли ги?

- Това си е работа на жената. Нямам мнение по въпроса, защото аз не мога да забременея. Ако можех, тогава щях да имам право да коментирам.

- Вие сте от хората, чието мнение се чува...

- Е, чак пък!

- Ами да, вие сте популярен изпълнител, имате милиони фенове, те чуват вашите послания. Милиони млади хора...

- Слушат ме хората на 30-40 г. Младите никого не слушат. Хората всекидневно ги залива твърде много информация. Имат твърде богат избор. По тази причина е много трудно да им привлечеш и най-вече да им задържиш вниманието. Аз мисля, че това съвсем не е случайно.

- Кое не е случайно?

- Ами, смятам че се прави умишлено за отклоняване на вниманието. Като дадеш на един човек огромно количество следи, по които да тръгне, той се обърква. Занимава се с незначителни неща, вместо да се фокусира върху важните проблеми, вместо да реагира на безобразията, които се вършат.

- Звучи като конспиративна теория.

- За едни конспирация, за други - въпрос на здрав разум.

- Според вас кои са силите, които управляват света?

- Осемте семейства.

- Моля?

- Осемте най-богати семейства в света - Ротшилд, Морган, Рокфелер, Уорбърг, Кун-Леб, Лазар, Голдман Закс и Леман. Те контролират всичко. Те притежават всичко. За мен това е очевидно. Сега, за някого това може да е конспиративна теория. Обикновено избягвам в интервюта да говоря за възгледите си, за истината, каквато аз я виждам.

- Защо избягвате да изказвате идеите си? Всеки път, когато давате интервю, имате възможност да предадете своето послание за света.

- Няма смисъл. Първо, трябва да има кой да ме чуе. Човек трябва да има отворено съзнание, за да разбере тези неща. Пък и не знам доколко е умно да се опитвам да изразявам най-дълбоките си убеждения. Всеки път, когато кажа нещо такова, и ми се случва нещо.

- Какво ви се случва?

- Или се разболявам, или губя пари, или влизам в затвора... Предпочитам да говоря за тези неща на четири очи. Не в интервюта, пред камери или диктофони.

- Вярвате ли в Бог?

- Да, вярвам, че има висша сила. Но дали вярвам в някоя организирана религия или деноминация? Не! Не съм нито християнин, нито мюсюлманин, нито будист. Не вярвам, че името на Бог е Йехова, Яхве или там, каквото и да е... не знам дали Бог е мъж или жена, знам само, че има висша сила или сили. Ако повярвате в нещо, което е казано от друг човек, значи да повярвате и в това, че сме сами във вселената.

- А не сме ли сами във вселената?

- Не, не мисля.

- Винаги сте казвали, че за вас най-важното е семейството. Какво е отношението ви към еднополовите бракове?

- Вижте, аз гледам да си гледам моето семейство. Не мога да се меся на другите. Ако за някои така е добре, мен това изобщо не ме засяга. Нека хората да си правят каквото там ги прави щастливи.

- Като вашия концерт. С какво той ще направи щастливи феновете на 3 и 4 октомври във Варна и София?

- Елате да ме гледате - ще бъде купон, ще има пиячка, танци, красиви жени... Ще ви се отвори съзнанието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл