Ревност и дрога довели до зверското убийство на родилка

Кръстиха служебно бебето сираче

Ревност и дрога са довели до зверското убийство на 18-годишната родилка Надежда Стойчева. Това стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, който наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвинения в престъплението Красимир Атанасов.

22-годишният ром бе заловен часове, след като преби до смърт Надежда. Кървавата драма се разиграла на 7 ноември в общото им жилище в кв. "Аспарухово".

Двамата живеели от 6 месеца на семейни начала. Когато се запознали, девойката вече била бременна от друг и Красимир е бил наясно с този факт, обясни прокурор Росица Георгиева.

Близки на жертвата свидетелствали, че Красимир редовно се друсал. Вероятно под въздействие на дрога ревността му избухнала, след като Надежда се сдобила с момченце.

Девойката родила на 22 октомври, но бебето тежало едва 1,1 кг и затова било оставено в кувьоз в болницата. Майката напуснала самоволно родилния дом и се прибрала у дома часове преди фаталната развръзка.

Дребничкият Красимир буквално я смлял от бой, опитвал се и да я удуши. Според съдебно-медицинската експертиза жертвата издъхнала от тежка черепно-мозъчна травма, а по тялото и главата й съдебните медици открили множество травми от удари с тъп предмет.

"Съжалявам за постъпката си", каза пред съда Красимир, който неуспешно помоли да не го връщат в ареста. Освен тежкото обвинение в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, заради употребата на наркотици и богатото му съдебно минало има риск Красимир да се укрие или да извърши друго престъпление, мотивира решението си съдът.

В залата стана ясно, че въпреки крехката си възраст Красимир има зад гърба си 6 присъди за грабежи, повечето от които извършил като непълнолетен. Последната изтърпял на 20 октомври миналата година, след което така и не си намерил работа.

Сирачето на Надежда остава в болница, докато наддаде. Баща му не е известен, затова служебно са му дадени имена, с които ще бъде оформен актът му за раждане, обясни пред "Труд" началникът на отдел "Закрила на детето" Ана Конукова. Ако момченцето няма увреждания, ще бъде настанено в приемно семейство, уточни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право