Ремонти за 86 млн. лева на "В и К"-мрежата очакват Сливен и Нова Загора

Ремонти на "ВиК"-мрежата в общините Сливен и Нова Загора, на стойност 86 млн.лева ще бъдат извършени от водоснабдителното дружество в Сливен, съобщиха от там.  Средствата са осигурени по европейски проект, със съфинансиране от бенефициента. Идейните проекти ще бъдат готови най-късно до края на май.След това ще бъдат обявени обществените  поръчки.

В Сливен се предвижда изграждането на довеждащ водопровод, който ще свърже новата, но все още неработеща, пречиствателна станция за питейни вода с градската мрежа, подмяна на 26 км водопроводи, както и изграждането на 35 км канализация с помпена станция и тласкател в кв."Речица". Петхилядният квартал е без канализация, жилищните сгради ползват септични ями, подпочвените води са високи и при падането на най-слабия дъжд, целият квартал остава под вода. Ремонтите в Нова Загора включват подмяна на 17,5 км водопроводи. Определени са средства за изграждане на общо 16 км канализация в сливенския кв."Даме Груев" и  в Нова Загора, реконструция на пречиствателните станции за отпадни води в двата града.

На снимката: Във "В и К"-Сливен бе на работно посещение част от екипа, който извършва регионални прединвестиционни проучвания. Инженерите Пенка Теодосиева, Мери Станкова и Мария Макавеева работят над идейните проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България