Ретроградният Меркурий се надсмива над политиците

Само специален закон може да уреди собствеността на дворците

Ретроградността на планетата Меркурий настъпи в края на 3-и декември и продължава цели 20 дни – до 23-и.

Периодът оказва характерно влияние върху умението за общуване, припряността, спокойствието и душевното равновесие.

Често води до липса на упоритост в работата и целите, до прибързаност, разпиляност и необмислени действия, които могат да бъдат пагубни не само за човек и държава, но и на планетарно ниво.

Това разясни за „Труд” Светлана Тилкова – Алена.

Какво ще се случи с държавните дела, докато трае обратното движение на планетата? Успешни ли ще са срещите и визитите на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов? Как ще се реши казусът с царските имоти и още тълкува астрологът пред „Труд”.

Меркурий е ретрограден в Стрелец за последен път през 2017 година. У мнозина ще се изяви стремежът да намерят своето място под слънцето. В минали прераждания са се захващали с много неща наведнъж, но нищо не са довеждали докрай. Настъпил е моментът разпиляността им да се концентрира в намерение и цел с помощта на хората, сред които живеят.

Осъзнаването на смисъла на такава промяна ще доведе и до промяна в живота на тези хора. Неосъзнаването ще се изрази в добри намерения и силни думи без покритие.

В случая е важно да бъде осъзнат смисълът на промяната, а не да бъде предприета по време на ретроградното движение на планетата, защото няма да доведе до добър край.

По време на това обратно движение на Меркурий и заради факта, че е в Стрелец - знака на промените, пътуванията, авантюрите, у мнозина ще се засили пасивността в очакване на чудото животът им да се промени към по-добро. И тъй като това няма да се случи, ще се превърнат в неудачници и мърморковци, бликващи от недоволство, заради погрешна оценка на действителността, която сами са направили, но ще търсят вината в някой друг.

Това важи и за политиците у нас и по света, които през този период трудно ще намират верните думи, а Меркурий ще им се надсмива, като ги подтиква към вербална агресия, от която веднага ще си патят.

Всяко денонощие е от значение

Носи негативи

за 20 години напред

Всяко денонощие от ретроградността на Меркурий има сила на влияние точно една година. Или влиянието на Меркурий, ако предприетите от политиците и от всеки човек в разумна възраст действия, са необмислени или са плод на импулсивно решение в личен план, икономиката, финансите, политическите договорености, ще действа 20 години и ще носи своите негативи, ако при всяка следваща ретроградност, който се случва три или четири пъти в годината, не бъдат коригирани.

При срещите с лидерите от Балканите този месец

Периодът не пречи на Бойко Борисов,

ако спазва изискванията на планетата

Очаква се в сряда премиерът Бойко Борисов да бъде домакин на лидерите на Западните Балкани и Световната банка в София. Форумът на най-високо ниво се случва дни преди страната да поеме председателството на Съвета на ЕС.

В случая Меркурий със своята ретроградност няма да пречи, ако бъдат спазени няколко изисквания, които ни налага съвпадението на личната година на България и нейния премиер Борисов. Форумът ще бъде успешен, ако българската страна - домакин в лицето на министър-председателя, действа без прибързани изказвания, с умереност и такт при разговорите.

Бъде ли спазено това задължително изискване, месецът обещава глобални положителни промени, а дните на форума - дипломация при разговорите, нови полезни познанства и възможности за бъдещи договорености, които трябва да се случат след 23 декември. Спази ли се малкото, което изисква Меркурий, успехът е гарантиран, иначе – провал.

Меркурий отново е добронамерен към Борисов и за срещата с му с лидерите на Гърция, Румъния и Сърбия, която предстои на 8 декември.

Неговата лична година на съдбовно подчинение е в добро съчетание с месеца му на глобална промяна и с ден на умение да налага идеите си с лекота. Проблеми не се очертават, но са възможни провокации на платени демонстранти, следствие от подобряващите се отношения на България с Македония.

Планове за средата на месеца

Протестите няма

да бъдат успешни

Около 14 декември се очакват протести на зелени организации против новия устройствен план за Национален парк „Пирин“. Те категорично няма да са успешни, защото денят, въпреки че е предпоставка за глобална промяна, е носител на трудно контролируеми емоции, които ще противопоставят досега единни в исканията си хора.

Разногласие

във възможностите

Цветанов да не подписва договори в САЩ

На 4-и декември председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов замина на форум по сигурността в САЩ в личната му година на трудности, породени от странични и неочаквани фактори, в месец на анализ и осъзнаване на грешките, и в ден на кармична разплата, която може да бъде предизвикана от разногласие при обсъждане на възможностите за сътрудничество. Ретроградният Меркурий категорично му забранява подписване на спогодби или определяне на дати за подписването им до 23.12.

Симеон Сакскобургготски в

силна позиция

Кармична разплата

за България

заради имотите на царя

Цар Симеон Втори е в лична година на глобална промяна, която е добра за приключване на спора с имотите, в месец на кармична разплата, която също е крайно време да приключи.

Царят е в правото си и неговата позиция е по-силната. Ако управляващите, които и да са те, допуснат България да бъде осъдена в Страсбург, това ще утежни нейната карма, а потърпевши ще са всички българи.

Денят 4.12, когато държавата обяви, че трябва нарочен закон за уреждане на въпросите с имотите на царското семейство, носи нови познанства за Симеон Саксгобургготски, нови срещи и разговори, които е редно да проведе в началото на следващата година. Те ще обърнат в негова полза решението, но и в полза на България.

Съвпад със Сатурн

Президентът е движен от импулсивни решения

Тридневното посещение на президента Румен Радев във Франция завършва днес. Меркурий обаче вече е ретрограден. Президентът е заминал за визитата си в лична година на анализ, в месец на ново начало и в личен ден на промени и пътувания.

Дотук добре, но ретроградността на Меркурий му забранява да подписва договори на междудържавно ниво. Съвпадът на ретроградния Меркурий със Сатурн ще го вади от действителността, ще пречи на реалната преценка на обстоятелствата, а мнението му няма да е правилно, както и оценките, които ще даде по време и след приключване на срещата.

Склонен е към импулсивни решения, за да блесне, а домакините ще бъдат дискретно озадачени и ще се питат що за човек не по-мярка за поста са си избрали българите за президент.

Лош момент за Брекзит

Великобритания може да се окаже обедняла

На 14 и 15 декември Европейският съвет ще направи преглед на актуалното развитие на преговорите за Брекзит. Лидерите ще направят нова оценка на напредъка за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Срещата не е насрочена в подходящия период, поради което няма доведе до очаквания положителен резултат. На британците няма да им бъде финансово лесно да излязат от предстоящите трусове, които още са химерични, но стоят на прага им.

Правата на гражданите, дори и да бъдат съхранени, няма да са в степента, на която се надяват те, а противопоставянето на Ирландия ще продължи с още по голяма активност.

Невъзможно е финансовите задължения да бъдат договорени, предоговорени или финализирани във времето на ретроградния Меркурий, защото няма да донесат положителен резултат за двете страни. Ако това договаряне се случи сега, Великобритания ще се окаже обедняла повече от очакваното и с предстоящ ускорен отлив на интелектуалци и фирми от големия бизнес, на финансови институции, които ще се преместят в друга държава, ако вече не са го сторили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България