Рецидивистът, нанесъл побой на баба Иванка в Гурково с цел грабеж, е задържан за 72 часа

39-годишният Кольо Рашков е извършителят на п обоя с цел грабеж на 83-годишната баба Иванка в Гурково. Рецидивистът й отне 35 лева. Възрастната самотно живееща жена е нападната от мъжа от ромски произход, който бил с маска на главата, в дома си на 21 януари около 23:00 часа. Два часа по-късно е арестуван в жилището му. Не е оказал съпротива, има данни, че е употребил алкохол, съобщи главен инспектор Христо Петров – началник сектор „Криминална полиция” в РУ – Казанлък.

Кольо Рашков е криминално проявен. Лежал е в затвора общо 8 години за множество кражби.

Баба Иванка е настанена с множество наранявания в Университетската болница в Стара Загора.

Жената се възстановява, няма опасност за живота й.

„Ударите са били с ръце и крака в лицевата и окосмената част на главата. Жената има обща мозъчна симптоматика – главоболие, гадене и световъртеж, но не са установени фрактури” – каза доц. д-р Стефан Вълканов, завеждащ Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора.

Кольо Рашков е задържан за 72 часа. Досъдебното производство срещу него се наблюдава от Окръжна прокуратура – Стара Загора. Повдигнато му е обвинение за грабеж в условията на опасен рецидив. Мярката за неотклонение ще се гледа на 24 януари от състав на Окръжен съд – Стара Загора.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право