РИОСВ-Пловдив глоби КЦМ АД с 30 000 лв.

Общо 102 проверки на 91 обекта са извършили експертите на РИОСВ – Пловдив през месец септември, като близо половината от тях са извънредни, съобщиха от екоинспекцията в града под тепетата.

„Издадени са 30 предписания за установени несъответствия по прилагане на екологичното законодателство и са съставени 4 акта за констатирани административни нарушения. През месеца са издадени 10 наказателни постановления за нарушаване на екологичното законодателство, при които са наложени санкции на обща стойност 61 100 лв. Най-висока е тази на „КЦМ” АД , която е в размер на 30 000 лв. за установено неизпълнение на условия в издадените комплексни разрешителни”, заяви доц. Стефан Шилев, директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.

Събраните от санкции суми през месец септември са 47 488 лв. От тях 11 188 лв. са преведени на общините, на чиято територия се намират обекти замърсители на околната среда и са глобени от екоинспекторите. Най-големи са приходите за общините Пловдив и Карлово – съответно 6176 лв. и 1787 лв. , като парите трябва да се използват само за реализацията на екологични проекти.

На „зеления“ телефон са подадени 39 сигнала, по които са извършени проверки от експертите на РИОСВ – Пловдив. Част от жалбите не са от компетентността на инспекцията и са препратени до други контролни органи за предприемане на действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България