Росен Плевнелиев: Радев се държи като генерал, който още не е разбрал, че е държавен глава

Държавният глава да чуе, да се поучи и да промени подхода си. За това призова Румен Радев предшсетвеникът му Росен Плевнелиев.

Всичко което се случи след Консултативния съвет, включително и днешните изключително обидни думи от българския държавен глава по отношение на български депутат, шеф на парламентарна група Цветан Цветанов, най-малкото не правят чест на български държавен глава. Той продължи с всички средства да бъде популист, да разделя вместо да обединява, коментира Плевнелиев.

Според него това не било за първи път да се отправят обидни думи и това не помага за развитието на демократичната държава.

"Държавният глава дотук нарече Народното събрание нотариат,каза за институциите,че са разградени, изгони Цветанов от едно патриотично събитие и не го допусна, а днес обиди по един популистки и крайно неприемлив начин господин Цветанов, каза още Росен Плевнелиев.

Според него това са действия на генерал, който още не е разбрал,че е държавен глава. Много ще се радвам той да се промени, искрено му го желая,но нямам към момента илюзията,допълни още Плевнелиев. Той бе в Благоевград на среща на поколенията в математическата гимназия, която е завършил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика