Руски огън по немски рефер

Този изстрел мина наистина наблизо!

Фенове на „Спартак“ (Москва) изстреляха огнена ракета, която почти улучи германския съдия Денис Айтекин. В 15-ата минута при гостуването на „Марибор“ (1:1) от блока на руснаците излетя „куршум“ към терена. Телевизионните повторения показаха как ракетата се размина с около метър от германеца. При това хулиганите на „Спартак“ нямат нищо общо с „Пари Сен Жермен“. А французите имат за какво да беснеят срещу Айтекин, съдийствал при разгрома понесен от ПСЖ срещу „Барса“ (6:1) в 1/8-финал през март.

39-годишният Айтекин спря мача за 3 минути. Впоследствие агитката на „Спартак“ продължи да прави огнена хореография, но до края проблеми нямаше. Руснаците поведоха с гол на Александър Самедов след час игра, а Дамиян Бохар изравни в 85-ата минута. Треньорът на „Спартак“ Масимо Карера веднага хвърли в игра резервата Ивелин Попов, но до втори гол за гостите не се стигна. Петте минути на нашия футболист №1 за последните 2 години са единствените български в Шампионската лига. Георги Миланов не игра за ЦСКА (Москва) при 2:1 над „Бенфика“, а Живко Миланов не бе в групата на АПОЕЛ при 0:3 срещу „Реал“ заради контузия.

Ремито в Марибор определено се понрави на фаворитите в групата „Ливърпул“ и „Севиля“. Двата отбора, финалисти в Лига Европа от миналата година, завършиха 2:2 на „Анфийлд“. Двубоят бе белязан с първия мач на Фелипе Коутиньо за „Ливърпул“ през новия сезон – бразилецът влезе за 15 минути.

Червените“ от града на Бийтълс са единственият английски тим, който не успя да спечели първия си мач в груповата фаза. Между двамата треньори изригна огън. Едуардо Берисо напсува Юрген Клоп и бе изгонен на трибуните. „Защо крещиш? Какво съм ти направил?“, извикал германският наставник на „Ливърпул“ към съперника.

Севиля“ поведе след гол на Вилсам Йедер, но Роберто Фирмино и Мохамед Салах обърнаха резултата до почивката. Освен това египтянинът изпусна дузпа. А Хоакин Кореа изравни в 72-ата минута.

Ирландската легенда Рой Кийн се заяде с „Ливърпул“ в тв интервю. „Мисля, че този отбор може да премине най-много груповата фаза и после ще отпадне - рече бившият капитан на „Манчестър Юнайтед“. - Всички „големи момчета“ в турнира начело с „Реал“ могат само да се смеят на този „Ливърпул“. Тези футболисти играят в защита като училищен отбор.“

До голяма степен Кийн има право, въпреки че изказването е меко казано заядливо. „Ливърпул“ определено се провали на трансферния пазар. Единственият голям футболист, привлечен от тима е Мохамед Салах от „Рома“. Клубът изпусна златен шанс да забогатее от Коутиньо, който може би никога няма да е същият в червената фланелка на „Анфийлд“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят