Серина ще гони рекорд срещу фенка

Sep 6, 2018; New York, NY, USA; Serena Williams of the United States salutes the crowd after her match against Anastasija Sevastova of Latvia (not pictured) in a women's semi-final match on day eleven of the 2018 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Серина Уилямс ще гони 24-а титла от Големия шлем, с което да изравни историческия рекорд на Маргарет Корт. Американската тенисистка се класира за финала на Ю Ес Оупън след 6:3, 6:0 над Анастасия Севастова (Латвия), която се опита да изпълни заканата си да накара 36-годишната звезда да тича по корта.

Но аз съм добра и на мрежата, имам титли на двойкизаяви Серина. - Наистина обикновено отивам на мрежата, за да поздравя съперничката, но срещу по-сериозни опонентки мога да покажа и волетата си. Истинско чудо е, че сега съм на финал, тъй като само преди година се борех за живота си в болницата.“

Срещу нея в битката за трофея ще излезе Наоми Осака, която от 3-годишна живее в Ню Йорк, но се състезава за родната си Япония. Тя развали плановете на феновете за американски финал като би с 6:2, 6:4 Мадисън Кийс, а след това призна, че е фенка на Уилямс.

Обичам Серина, от малка си мечтая да играя с нея на финала на Голям шлемпризна 20-годишната Осака. - Ясно е, че тя е фаворитката, играла е толкова много финали. Аз ще се опитам да се насладя на момента и ще играя най-малко на върха на възможностите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт