Сингапур ще плати 15 милиона долара заради срещата Тръмп-Ким

Срещата на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун ще струва около 15 милиона щатски долара. Това обяви заяви премиерът на страната Ли Сян Лун.

"Това е цена, която сме готови да платим", категоричен бе той. Около половината от тези разходи са за мерките за сигурност и те ще бъдат изцяло поети от сингапурските власти, каза Ли и подчерта, че това е приносът на страната към международното събитие, което е и в неин интерес. Премиерът каза това в отговор на репортерски въпроси, зададени му в Международния пресцентър, където приблизително 2000 чуждестранни журналисти ще отразяват срещата на върха.

Сингапурският премиер изтъкна, че е важно срещата да се състои, както е планирано, и отбеляза, че тя има потенциала да зададе нова посока на събитията на Корейския полуостров по начин, който да е "благоприятен за сигурността и стабилността в региона". "Фактът, че сме избрани за място на срещата - ние не сме молили за това - по някакъв начин говори за отношенията на Сингапур със САЩ и Северна Корея."

Освен със сериозни мерки за сигурност Сингапур посреща двамата лидери и с цветя, поставени символично в дулата на оръдия, останали от колониалната епоха по бреговете на на остров Сентоса, където ще се водят разговорите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия