"Синята зона" във Варна все още не е пусната, не изпращайте sms за паркиране

dav

"Синята зона" във Варна все още не е пусната, затова гражданите и гостите на морската столица да не изпращат sms за паркиране. Всеки, който вече е пуснал sms, може да се обади на тел. 070 070 352, където ще получи информация как да си върне парите, съобщиха от общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

В момента се полагат маркировки по още две улици. След като работата приключи, откриването на зоната ще бъде обявено официално пред медиите. Предвиден е едномесечен гратисен период, когато ползвателите няма да бъдат глобявани.

Някои шофьори са били подведени от махнатите найлони на пътните указания за синята зона. Това е дело на любопитни граждани, да видят какво се крие под тях, каза на последната си пресконференция инж. Младен Иванов, шеф на общинското предприятие. От там припомниха, че вече започна прием на документи на граждани, които живеят или юридически лица, които извършват дейност в обхвата на "синята зона".

Заявления могат да се подават на интернет страницата www.varnaparking.bg или в Центъра за административно обслужване на ул. „Александър Рачински“ №29. При подаване на документи онлайн не се изисква електронен подпис.В синята зона, която ще бъде пусната най-вероятно другата седмица, ще има 2603 паркоместа.

Работното време ще бъде всеки делничен ден от 9 ч. до 19 ч., през почивните и празничните дни паркирането ще бъде безплатно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България