Слави между „ад и рай“

Твърди, че ще сменя политическата система у нас

Сценаристът от „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов е написал книга, която се казва „Ку-ку бенд – ад и рай“, с помощта на музикантите от формацията. Тя ще излезе след по-малко от месец, научи репортер на „Жълт Труд“ от самия него. А поводът за появата й е сериозен.

Тази година се навършват 25 лета от създаването на „Ку-ку бенд“. „Не знам дали за вас са много, но за нас са начин на живот“, каза пък Слави Трифонов в шоуто си. По повод на четвъртвековния юбилей в няколко поредни понеделници рубриката „Нещо лично“ е само с хората от „Ку-ку бенд“. Стартът бе на  23 април, когато гостува Цветан Недялков.

Междувременно Слави все по-усилено готви политическия си проект.  Дори твърди, че ще сменя политическата система у нас. Той все още ходи трудно и му се налага да му помагат, за  да заеме мястото си в студиото, но става друг човек, когато го удари на политика. Същото е, когато е пред камера. „Слави е между „ад и рай“, както пее в песента си. Между шоуто и политиката“, твърдят запознати с дилемата му.

Ето какво написа Трифонов във фейсбук миналия петък:

„Уважаеми сънародници, както бях обявил, аз поведох лични, индивидуални срещи с всеки един от тези, които избрахме на последното събеседване. С тях вече подготвяме конкретни стъпки, които в практичен срок могат да се приложат и да доведат до реална промяна в най-важните сектори на обществения живот.

Сектори, които засягат всеки един български гражданин – като здравеопазване, икономика, финанси, туризъм и т.н.

Истината е, че сред тези българи, с които се срещам и работя, сред тях има хора, които могат да бъдат далеч по-адекватни от сегашния, така наречен, политически елит в законодателната и изпълнителната власт.

Междувременно при мен продължават да пристигат много писма от наши сънародници от България и чужбина, които искат да се включат в тази инициатива“.

Шоуменът коментира и последния доклад на "Pепортери без граници", посветен на свободата на словото. Той се възмути, че в него „България достойно се е сринала с две места надолу. И вече от 109-о сме на 111-о място“. „Затова гордо може да кажем, че България се нарежда на най-ниско място сред всички страни членки на ЕС – каза шоуменът. - Но не само това - вече сме и под всички останали страни от Западните Балкани. Македония, една държава пред разпад, е преди нас. Честито! Нека видим кои други велики демокрации са преди нас. Самоа. Гана. Намибия. Нигер. Киргизстан. Мозамбик. Либия. Боливия...

И си мисля: Кой го е срам от това? Ето, аз например се срамувам. А пък имам честта да работя със свободни хора и от 25 години насам да изразявам свободно мнението си, независимо на каква цена. А кой друг се срамува? Този, който е подчинен? Този, който се съобразява? Този, който слуша? Този, който слугува...? Той срамува ли се?.“

Срамът е много полезно чувство. Той е морален стожер, по думите на Дългия. „Но аз не исках да чета морал. Нямам това право. Не се чувствам нито ментор, нито по-специален от другите хора в публичното пространство. Но се чувствам свободен. А цената на всяка една демокрация и целта на всяка една демокрация е точно тази – хората да се чувстват свободни“, твърди той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини