Слави Трифонов е изчистил бизнеса си от офшорки

Снимка: НТД

През април 2019 г., по-малко от три месеца преди Слави Трифонов да обяви официално, че влиза в политиката, основната му компания "Седем-осми" се е освободила от офшорно участие, показа проверка на "Труд" в Търговския регистър.

Като председател на "Няма такава държава" Трифонов ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Вчера "Труд" провери в аванс имотното му състояние , а днес показваме какви са данните за неговите фирми.

Според актуалния устав на "Седем-осми" АД, приет на 10 април 2019 г., капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият - 9 047 000 лв., е от непарична вноска на търговските марки "Seven Eight", регистрирана в ЕС и "Ку-Ку", регистрирана в българското Патентно ведомство.

Двете търговски марки вече се водят собственост лично на акционера Станислав Тодоров Трифонов. Докато преди това бяха предмет на вземане, което регистрираното в американския щат с офшорна юрисдикция Делауеър "Фулмър ентъртейнмънт" ООД има към "Седем-осми" АД, произтичащо от договор за цесия, сключен между "Фулмър ентъртейнмънт" ООД и "Фулмър трейд линкс" ЛЛС, също регистрирано в Делауеър.

Преди девет години схемата, носеща почерка на известен български консултант в тази сфера, беше поставена за проверка от "Атака" в парламентарната комисия за борба с корупцията и не бяха установени нередности.

С корекция, вписана в Търговския регистър на 1 август 2019 г., съгласно чл. 63, ал. 1 и 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, като действителен собственик на 99% от "Седем-осми" АД е вписан Станислав Тодоров Трифонов.

Цялата фирмена история на лидера на "Няма такава държава" можете да видите в справката от регистъра ДАКСИ по-долу:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика