Сладкото отмъщение на хърватите

Хърватия намери най-добрия възможен начин, за да си отмъсти на Испания за онова 0:6 от септември в турнира от Лигата на нациите. Финалистът от Мондиал 2018 не разгроми своя съперник, по-лошо – победи го с 3:2 в последната минута. Тим Йедвай, играчът на „Байер“ взриви препълнените трибуни на стадион „Максимир“ след неубедителна намеса на стража Давид Де Хеа. 24-годишният футболист вкара два гола в срещата, а един добави Андрей Крамарич. За гостите точни бяха Дани Кабайос и Серхио Рамос от дузпа. Така възелът в групата тотално се заплете преди последния двубой Англия-Хърватия. От него зависи не само кой ще отиде на плейоф, но и изпадащия в долната дивизия. Сигурно е само, че Испания ще запази мястото си.

При успех за един от двата отбора обаче, победителят ще стане първи, а загубилият – последен. Нулево равенство ще фатално за „шахматистите“, а хикс с разменени попадения – за „Трите лъва“. Всеки един от триото има шанс да бъде победител, с тази разлика, че нищо не зависи от иберийците, които ще следят случващото се на „Уембли“ по телевизията. Още едно сладко отмъщение на хърватите.

Това бе и второ поредно поражение за Испания, а тимът допуска за пръв път от 1950 година по три попадения в два последователни двубоя.

„Виждам неща, които трябва да подобрим, но смятам, че резултатът не е справедлив – обясни селекционерът на гостите Луис Енрике. - Разбира се, че искам да спечелим групата, но по-важно е Евро 2020, това е нашата цел.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят