Спасителят на Богоявленския кръст в Стара Загора е 38-годишният Станко Танев

25 мъже и 14-годишен младеж скочиха в езерото в парк „Йордан Капсамунов” в Стара Загора, за да спасят Богоявленския кръст. Най-бързо до него стигна 38-годишният Станко Танев, който е председател на Българската федерация любители на историческото оръжие “Поп Минчо Кънчев”.

Станко сподели, че за първи път скача за кръста и посвещава успеха на баща си, който празнува имен дан на 6 януари. Той пожела на всички да са живи и здрави, и да пазят българското у себе си.

Протосингелът на Старозагорска митрополия архимандрит Богослов извърши Велик Богоявленски водосвет и освети бойните знамена на Втора Тунджанска механизирана бригада в двора на храм „Св. Николай Мирликийски”. Той предаде на бригаден генерал Костадин Кузмов поздравления от името на Старозагорския митрополит Киприан. Владиката не присъства на ритуала, заради предстоящото си участие в откриването на Желязната църква в Истанбул.

На Богоявленския ритуал присъстваха председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, областният управител Гергана Микова и заместничката й Петя Чакърова, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, депутатът Радостин Танев, общински съветници и стотици старозагорци и гости на града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони