Спецакция срещу хора на Митьо Очите в Бургас

Има арести на членове на престъпна група, Димитър Желязков май е сред тях

Бургас осъмна блокиран от полиция сутринта в четвъртък. Претърсвания текат в квартири в града, както и в Несебър и района. Операцията е срещу приближени на несебърския силов бос димитър Желязков - Митьо Очите, съобщи информиран източник.

Обвинението срещу тях е за разпространение на наркотици, рекет и побои. Вече има арестувани повече от петима души. Не е ясно дали сред тях е и Митьо Очите. Според осведомени източници Желязков също е бил задържан във вилата си в несебърското село Кошарица. Други знакови фигури, които са арестувани са Йордан Въчев-Данчо Ларша и Никола Маринов - Магарето.

Акцията е била подготвяна от криминалисти от бургаската полиция няколко месеца. Първият "знак", че групата на Очите не спи бе обиска в дома на зет му  Христос Янулис /братът на половинката му Антигона/ в Поморие. Тогава- през април, тази година, Янулис бе задържан.

Във връзка с акцията на МВР и ГДБОП, по разпореждане на Главния прокурор Сотир Цацаров, на място е заместникът му Ив. Гешев за оказване на методическа помощ и координацзия.

Паралелно с тази акция, тече и друга, разпоредена от главния секретар на МВР- проверка на кортежи на луксозни автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право