Спират отпуските на всички полицаи в Пловдив

Със заповед на директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев от утре, 30 март, се спират отпуските на всички служители на дирекцията, съобщиБТА.

Целият състав ще бъде ангажиран да следи за стриктното спазването на противоепидемичните мерки в града и населените места в областта.

Комисар Рогачев ще направи предложение на национално ниво да се ползва системата за ранно предупреждение и оповестяване. По високоговорителите хората да бъдат призовани да не напускат домовете си. Ограничението да не се излиза без основателна причина се налага във връзка с очаквания пик на заболяването през следващите две седмици, се посочва в съобщението.

Като мярка за противоепидемична защита полицията апелира жителите на Пловдив и областта да напускат жилищата си само за основни нужди - купуване на храна и лекарства, грижа за възрастни хора, по медицински причини и пътуване до работа.

На въпрос няма ли опасност от злоупотреба с личните данни на гражданите, при събиране на декларациите на КПП в областните градове, Йордан Рогачев отговори, че те се съхраняват в структурите на МВР и няма да се допусне злоупотреба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини