Стойко Сакалиев: Харесвам политиката на Путин

С приятели видяхме НЛО

Не съм бил с жена със силикон

Никога не съм имал връзка с фолкпевица

- Стойко, втори път участва във “Вип брадър”. Какво изживяване бе за теб?

- Предаването остави следа в живота ми най-вече с новите приятелства, които намерих вътре и мога да кажа, че като цяло много се забавлявах. Може би на хората повече им харесва да гледат злобата, интригите, плюенето, като не говоря само за самото шоу, но и като цяло за нашата държава, но основното, което аз исках да покажа на зрителите е това - да се забавляват.

- Победител във “Вип брадър” стана рап изпълнителят Уош МС, а кой беше твоят фаворит?

- Гъмов, въпреки че знаех, че няма да е той. Радвам се, че спечели Уош MC, единствено се надявах да не е Никита!

- Кой участник беше най-голямата изненада за теб през този сезон?

- Албена Вулева! Дори бях постнал една нейна снимка на моята страница във фейсбук и бях написал: Албенче, ти си топ! После един мой приятел ме попита - ти луд ли си?! Викам - хора, вие не я познавате! За да определиш един човек какъв е, ти трябва първо да го опознаеш, да го разбереш, да го допуснеш до себе си, а и той да те допусне до себе си, чак тогава може да кажеш мнение. Тя е моето откритие - Албена!

- Очакваше се, че в новия сезон ще си най-близък с колегата ти Благой Георгиев, как стана така, че се сдружи повече с актьора Станимир Гъмов?

- Ами… (Смее се.) Ние с Благо се познаваме от 20 години и сме си близки и може би, ако не беше влязъл с половинката си Златка, защото вътре през цялото време беше с нея - щяхме да общуваме повече.

- Кой са хубавите моменти от шоуто?

- Като правихме шеги с Гъмов, например когато тримата с Уош MC бяхме сложили леген с вода на вратата на банята и той падна точно на неговата глава и целия се намокри, въпреки че беше с нас, когато го слагахме и точно това беше смешното. Любимо ми е и когато с Гъмов стояхме 40 минути под леглото на Емануела и приятелят й Мартин и щяхме направо да умрем, докато ги чакаме да си легнат. Също така, точно преди Мартин да излезе от шоуто и сложихме разхлабително в уискито му, като не знам какво се е случило после…

- Би ли споделил някой забавен номер, който си погаждал на съотборници във футбола?

- Правил съм им много номера, един от тях беше, когато скривах автомобилите на мои колеги. Докато всички тренираме на базата в Панчарево, а колите ни са отпред и аз излизам първи, вземам ключа от колата на мой съотборник, изкарвам я извън територията и се връщам. После излиза човека, започва да си търси колата, да се пита къде я е оставил и става забавно, но след време всички ме разбраха и се сещаха, че аз съм я скрил...

- Какво пречи най-много на родния футбол?

- Основното е липсата на футболисти - това, че в България вече играят много повече чужденци в клубните отбори, единствено “Славия” е изключение. Според мен трябва да влезе правилото на максимално допустим брой чужди футболисти, които да имат правото да играят в родни отбори - те трябва да са не повече от трима. Така ще се даде шанс на българите, които искат да се развиват и да вдигнат нивото на нашия футбол. Липсват ни също така и повече добри бази за подготовка, защото за да имаш продукт - трябват условия.

- Меси, или Роналдо?

- Меси! Въпреки че, аз съм фен на “Ювентус” и Роналдо е в моя отбор, но не го харесвам - не че не е добър футболист, но като поведение и като човек не ми допада. Разликата между двамата според мен е, че за да си номер едно, а Меси е номер едно, трябва да играеш за отбора. Меси, като играе в “Барселона” - играе за отбора, докато Роналдо играе за себе си, точно това отличава големия футболист - липсата на егоизъм.

- Строг баща ли си с Любомира и тя споделя ли какво я вълнува?

- С Любчето сме много добри приятели и обичаме да се забавляваме заедно. Тя ми споделя всичко и аз я подкрепям, дори за гаджета си говорим с нея. Веднъж ми каза, че не вижда никой интересен около нея, защото всички били едни такива батки - простаци и не можела да си хареса някого, и аз я разбирам!

- При футболистите е класика комбинацията с гимнастичка и с фолкпевица, а напоследък и с плеймейтка. Ти имал ли си някога такива връзки?

- Никога през живота си не съм имал контакти, връзка, или отношения с фолкпевица и с гимнастичка, а с плеймейтка е абсурд - аз не харесвам такива момичета, харесвам естествената красота на жената. Никога през живота си не съм имал жена със силикон и не ми допадат такъв тип изкуствени жени. Да, бившата ми съпруга си сложи, но чак след като роди.

- Преди те свързваха със Соня Васи, има ли някаква истина в това?

- Не, със Соня имахме чисто приятелски отношение - виждали сме се, излизали сме, но не съм имал по-сериозен контакт с нея.

- Ти си братовчед на фолкзвездата Гергана. Кои попфолк изпълнители харесваш?

- Като изключим Гергана, харесвам Глория, още от 95-та година, когато излезе първият й албум. Десислава също ми харесва, като глас, както и Ивана, която пя на моята сватба. Като визия най-много ми допада Глория. В момента слушам всичко - от класика до хард метал, гръцка музика също харесвам, както и руска - групите “Серебро”, “Любе” и Григорий Лепс.

- Любима ти книга, или филм?

- На Наполеон Хил - “Да прецакаш дявола” - в книгата се разказва за другото аз на човека и те провокира сам да си задаваш въпросите и да намираш отговорите. Интересна е и там намерих себе си, харесва ми и книгата - “Българите” на Пламен Петков, автор на поредицата “От къде сме тръгнали”. Сред филмите са ми топ всички родни заглавия от едно време - “Баш майсторът”, “Оркестър без име”, “Всичко е любов”, “Да обичаш на инат”, “Господин за един ден”, “Дами канят”…

- Любовта вдъхновявала ли те е да пропишеш стихове?

- Да, дори навремето пишех едни любовни драми. Бяха интересни, даже имам едно публикувано стихотворение за едно момиче - стюардеса, която много харесвах тогава.

- Жената до теб е украинка. Как се намерихте и какво те привлече в нея?

- Как разбра, че е украинка?! Ние сме заедно от 4 години и се запознахме на морето - в Бургас. Тя си търсеше имот и се обърна към фирмата на мой приятел, а тогава аз бях мениджър продажби там и така се срещнахме. В нея харесвам това, че е много спокойна, дава ми правилни съвети и винаги е до мен във всяка една ситуация. Тя буквално е уникално, мъжко момиче, но е и много красива жена!

- Заради нея би ли отишъл да живееш в Украйна, ако ситуацията там позволява?

- Не, ние сме си говорили на тази тема и аз съм й казвал - или оставаме в България, но там вече не се връщам. В момента знам от кухнята, че сегашния президент Порошенко умишлено иска да направи военно положение, защото когато е такова в дадена държава, не може да има избори. На 31-ви декември там се подготвяха нови избори, но в момента има не повече от три процента подкрепа за него и затова той прави умишлено това забавяне... Приятелката ми ми е разказвала за тези неща, които не излъчват по нашите медии, но са ги давали по телевизията в Русия или тя ги знае и така вече може да направиш един паралел. Можеш да видиш къде какво излъчват и как манипулират Европа с такава цел - да внушат, че руснаците са най-лошите и т.н., което не е така според мен.

- Кой от родните управници харесваш и интересуваш ли се от международната политика?

- Международната политика ми е много интересна. По принцип съм проруско настроен и много ми харесва политиката на Путин, но не харесвам нашето управление до този момент, защото България сега е в още по-голяма криза от преди. Основните три неща, които според мен трябва да се направят у нас, за да може да вървим като една нормална държава - това са здравеопазването, правосъдието и образованието. При политиците у нас ми се иска да има повече нови лица, защото всички са едни и същи. В началото харесвах Бойко Борисов, защото прави нещо - тези магистрали например, защото, за да привлечеш инвеститори, трябва да имаш инфраструктура, но се допуснаха много грешки и в момента не виждам развитие. Сега харесвам донякъде Корнелия Нинова, може би заради червения цвят, може би и заради това, че са пак към Русия. Майчето Манолова също я харесвам, доста отговорна и сериозна жена, което е един голям плюс за нея.

- С какво се занимаваш в момента и един ден би ли станал треньор?

- С моята приятелка имаме бизнес - копирни центрове, както и книжарница в Благоевград, а след Нова година ще отваряме и в София. Относно треньорството, ако един ден след време реша да бъда треньор, то бих се занимавал единствено с деца.

- Най-ценният съвет, който си получавал?

- Интересно… Най-ценните съвети са ми дали майка ми и баща ми. Още като съм бил малък - на 14 години и всички мои приятелчета, когато бяхме на лагери и ме караха да ходим насам-натам и по дискотеки… Тогава баща ми ми каза - ако иска да стане добър спортист, човек трябва да се лиши от много неща, за да осъществи мечтата си. И се оказа прав.

- Познаваш ли хора с необикновени способности?

- Аз съм такъв човек! Според мен всеки има такива способности. На мен ми се случва да сънувам и после сънищата ми да се сбъдват… Преди да починат мои близки, сънувах тяхната смърт и това наистина се случи. Сънувам също и доста мъртви хора - вкл. и сред известните личности. Може да звучи малко налудничаво, но съм сънувал Хитлер, Тодор Живков, Майкъл Джексън... Сънищата си дори ги записвам в тетрадка, защото ми е интересно после пак да си ги чета.

- Имал ли си свръхестествени случки?

- Най-интересната е, когато с приятели, докато пътувахме вечерта с колата и видяхме на известно разстояния пред нас нещо светещо. Всички се питахме - каква е тази лампа по средата на пътя! След като се доближихме обаче, видяхме, че не е лампа, а едно огнено кълбо, което застана над колата и всички бяхме в паника! Излязохме и го погледнахме отново, а то каза само - щрак и изчезна! Ако бях сам, сигурно никой нямаше да ми повярва, но бяхме четирима и всичките го видяхме. Друга необяснима случка е, когато една вечер бях решил да отида в Рилския манастир и да пренощувам там. Беше есен и към 18 часа вече беше тъмно, а места за спане имаше само в старата част и там стаите са като килийки. Дадоха ми да си избера стая, аз избрах първата вляво и заспивайки усетих, че някой сяда на моето легло. В просъница виждам Иван Рилски - стреснах се и отворих очи, а в тъмното усетих как леглото ми се тресе и тогава също ме хвана малко страх. Не помня точно какво ми говореше в съня ми, но си спомням, че си беше сложил ръката на кръста ми и ми каза нещо...

- В какво вярваш?

- В себе си, ако конкретизираме Бог - за мен той е енергията, силата, Вселената, природата и физичните закони. Научнопопулярният филм за Стивън Хокинг също ми подпомогна да изградя вижданията си с неговите принципи за Вселената и Бог.

- Любима мисъл?

-Тя е от филма “Смело сърце”. Когато Мел Гибсън искаше да мотивира неговата по-малка войска да се изправи срещу англичаните, защото те почнаха да се разбягват и той им каза така - добре, тръгвайте си, идете си вкъщи, легнете, спете, бъдете роби, но един ден, когато затворите очи завинаги, ще искате да върнете точно този момент, който да промени всичко това!

Нашият гост

Известният футболист Стойко Сакалиев се намира под светлините на прожекторите, не само заради спортните си успехи, но й благодарение на таланта си на шоумен. Вече два сезона той е сред най-колоритните участници в шоуто “Вип брадър”, където печели симпатиите на зрителите с чувство за хумор и артистичност. Стойко започва футболната си кариера в родния си град Бургас - в школата на “Нефтохимик”, с който подписва и първия си професионален договор. През 2004 година, той става част от отбора на ЦСКА, където играе четири години. Името на атрактивният нападател често се свързва с известни дами, но от 4 години той е сериозно обвързан с красива украинка. От първия си брак Стойко има дъщеря - Любомира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта