Стойчо герой за 50 години „Кайсар“

Стойчо Младенов се превърна в герой №1 в сезона на 50-годишната история на казахстанския „Кайсар“. Треньорът изведе „вълците“ от Кизилорда до невероятното пето място в първенството – нещо невиждано в историята на клуба. В директен сблъсък за позицията „Кайсар“ срази „Актобе“ с 2:0 като гост след голове на Игор Зенкович още през първото полувреме. Така Младенов не само втора година изпълни основната цел – отборът да не изпадне, а последователно се класира шести и пети.

Във вторник „Кайсар“ ще празнува 50-годишния юбилей, на който Екзекутора на „Ливърпул“ ще бъде честван като един от най-добрите треньори в историята на Кизилорда. Все още нито Младенов, нито клубът са обявили дали ще продължат съвместната работа и догодина. Заедно с помощниците си Анатоли Нанков и Тодор Янчев родното трио ше е на прием при губернатора на областта Кримбек Кушембаев.

Българските страсти в Казахстан бяха все положителни. Димитър Димитров класира „Иртиш“ за Лига Европа миналия сезон, а през този отива на бараж за оцеляване. В последния кръг тимът от Павлодар катастрофира с 0:4 на терена на шампиона „Астана“. Не помогна и фактът, че бившият отбор на Станимир Стоилов участва в Лига Европа и отдавна спечели титлата. Вероятно Херо ще напусне „Иртиш“.

Голям триумф направи третият наш треньор в Казахстан – Николай Костов. В последния кръг неговият „Шахтьор“ (Караганди) изкова 0:0 като гост на вицешампиона „Кайрат“. И по този начин оцеля, въпреки че няколко кръга преди края ситуацията изглеждаше обречена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ