Стотици дариха кръв за родилка с ДИК синдром

След призив, стотици българи се обединиха и дариха кръв за родилка, която бе в критично състояние. Пациентката, отключила ДИК синдром по време на раждане в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, вече е стабилизирана, съобщиха от здравното заведение.

Родилката получила смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация след еклампсия по време на раждането на второто си дете миналата събота сутринта. Тогава стана ясно, че са нужни поне 25 кръводарители, за да бъде спасена.

Няколко дни специалистите от университетска болница „Дева Мария“ се бориха за нейния живот и за живота на бебето.

Общите усилия на екипите на отделението по анестезиология и интензивно лечение с началник д-р Николай Игнатов, на отделението по акушерство и гинекология с началник д-р Валентин Ирмов и на отделението по неонатология с началник д-р Мария Търнева дадоха резултат и в момента показателите на младата майка и новороденото ѝ бебе се подобряват с всеки изминал ден, информираха от "Дева Мария".

„До момента на пациентката са преляти десетки сакове кръв и кръвни продукти, като имаме готовност за още, ако се случи нещо непредвидено. Благодарим на стотиците хора, които се обединиха и показаха съпричастност, включвайки се в кръводарителската кампания“, коментира управителят на болницата д- р Даниела Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България