Строят съдебна палата в Девня

До 2021 г. Девня може да има съдебна палата. Това стана ясно на извънредно заседание на общинския съвет, който одобри инвестиционно намерение на Висшия съдебен съвет за учредяване на право на строеж върху имот, който е частна общинска собственост.

"ВСС планира да заложи средства в бюджета си за 2019 г. за този проект и ако не възникнат пречки, той ще се реализира до 2021 г.", каза кметът на индустриалния град Свилен Шитов.

Бъдещата 4-етажна палата ще бъде до общината върху терена на събореното преди години читалище "Отец Паисий", който в момента тъне в бурени. В същото време съдът, прокуратурата и тяхната охрана обитават амортизирана сграда и апартаменти под наем близо до промишлената зона.

Според идейния проект палатата ще е с 3074 кв.м разгъната застроена площ, а в приземието й ще има стрелбище, в което да тренират служителите на охраната на съдебната власт. С решението на общинския съвет на ВСС се дава 5-годишен срок за сключване на договор за учредяване на безвъзмездно право на строеж на обекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони