Съветът за развитие към МС обсъди изпълнението на Управленската програма на правителството

Съветът за развитие към Министерския съвет обсъди на днешното си заседание изпълнението на Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г., съобщават от МС.

Управленската програма е за период от четири години и съдържа 65 приоритета, 236 цели и 902 мерки. От тях към момента на отчитане 105 мерки са изпълнени. 690 са в процес на изпълнение, като значителна част от тях са с дългосрочен хоризонт и/или постоянен срок на изпълнение. Предвид хоризонта на управленската програма – 2021 г., изпълнението на част от мерките е планирано да стартира на по-късен етап или следва изпълнението на други мерки.

Акцент в обсъждането се постави върху предстоящите за изпълнение мерки, както и върху бъдещи действия за преодоляване на забавянето или неизпълнението, където има такова. Прие се за целесъобразно да се изведат мерки по секторни политики, чието изпълнение ще осигури ясни и конкретни резултати за постигане на поставените цели в Управленската програма по съответните приоритети.

Съветът за развитие одобри доклада за изпълнение на Националната програма за развитие: България 2020. Министърът на финансите представи информация за постиженията и напредъка в изпълнението на целите и мерките на националната програма в съответствие с последния план за действие, одобрен от Министерския съвет в края на 2017 г. Одобрена беше също така организацията на работа по разработването на проект на Национална програма за развитие: България 2030.

На заседанието на Съвета за развитие бе поканен и присъства и Волен Сидеров – председател на парламентарната група „Обединени патриоти“ и член на Коалиционния съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика