Съдът пусна роднина на Очите, остави в ареста негов авер

Съдът в Поморие пусна от ареста шурея на Митьо Очите - Христос Янулис, а авера му Богдан Рупанов остана в ареста. Те бяха задържани, по обвинение, че принудили 18 годишен ученик да се съблече гол и го малтретирали . За ареста официално съобщи прокуратурата в понеделник. Освен, че бил сниман гол, младежът бил накаран да напише, че дължи пари, потвърди отлично информиран източник.

Пред съда и двамата задържани отрекоха да са мъчили момчето. "Той сам дойде у нас, не съм го заплашвал", каза Рупанов. Нещата не са такива, каквито се представят, заяви Янулис. Бащата на Богдан Рупанов пък бе категоричен, че синът му е натопен.

Според държавното обвинение, действието се развило в таванско помещение в Поморие, където със заплахи, Янулис и Богдан принудили момчето да влезе противно на волята му. След като го накарали да свали дрехите си, те му казали да падне на колене, да сложи ръцете си зад тила и го снимали с мобилен телефон.

После започнали да му диктуват текст, който той написал върху два листа. Според осведомени източници, текстът гласял, че им дължи пари. Казали му, че ако не сложи подписа си отдолу, ще разпространят голите снимки в интернет и ще го направят за смях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право