Съдът решава за арест на шофьорката

Петима от ранените продължават да са в критично състояние

Съдът днес ще решава дали да остави в ареста 29-годишната Цвета Таскова, която предизвика кървавата катастрофа на магистрала “Тракия” в петък. Шестима души загинаха, а 22-ма бяха ранени, след като плевенчанката удари с автомобила си “Рено” автобус на “Юнион Ивкони” и той се преобърна край Вакарел. Таскова е обвинена за причиняване на смъртта на повече от двама души. Според първоначалната версия, жената изпреварвала автобуса, когато чула странен шум от гумите на колата си. Тя се навела, за да намали радиото и едва не се ударила в мантинелата. За да избегне сблъсъка, извила волана и така се блъснала в автобуса, който се преобърнал. На място загинаха пет жени и един мъж. Най-младата жертва е 16-годишна ученичка от Стара Загора. Сред починалите са и 49-годишна бивша волейболистка от Смолян, жена от Стара Загора на 43 години, 31-годишна учителка от Сливен, 50-годишна жена от Бургаско и 46-годишен мъж от община Руен.

Според наблюдаващия прокурор по делото Мирослав Ангелов преди две години Таскова е останала без книжка, след като била хваната да шофира пияна.

“Уплаших се още в първия момент, когато видях автобусът да тръгва надясно. Аз бях зад шофьора, виждах всичко. Може би това ме спаси, защото се хванах за нещо около мен и оттам нататък помня, че стоях в безтегловност”, разказа Стоян Атипов, един от оцелелите в кървавата катастрофа.

Загиналата учителка Станислава Петкова (31 г.) ще бъде погребана днес в Сливен. Тя оставя дъщеричка в четвърти клас, за която се грижела сама. Със Станислава е пътувала и началната учителка Йорданка Стефанова, с която били колежки в Основното училище “Елисавета Багряна” и приятелки. Йорданка е сред ранените пътници, настанени в “Пирогов”. Още една начална учителка - Ганка Павлова, от Основно училище “Христо Ботев”, е била с тях в автобуса. Тя е с по-леки наранявания и си е у дома. Трите педагожки са били тръгнали за обучение в издателство към БАН.

Междувременно пострадала при катастрофата бе изписана от “Пирогов”. Останалите остават за лечение в различни болници в София. Петима от тях още са в критично състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право