Таван на забавачка рухна върху деца

По чудо мазилката охлузила само три хлапета

Таван на детска градина във Варна падна, докато учителка четяла приказка на малчуганите. Откъртената мазилка охлузила три деца, които се разминали с драскотини и са леко пострадали. Инцидентът е станал във вторник в 16 ч. след обедния сън в стая на втори етаж на детска градина "Мир", която беше открита преди две години след ремонт. За него са платени 1 047 000 лева, уточни директорката на забавачката Елена Иванова. Над 18 деца от трета група, станали от сън, се изсипало огромно парче от около 2 кв.м и охлузило две момиченца и момченце на 5 години ."

%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0

Чу се трясък, сякаш падна гардероб. Трите деца веднага бяха отведени при медицинската сестра, а останалите бяха изведени от сградата и вече са преместени във филиала, където ще останат докато приключи ремонтът", обясни директорката. Тя допълни, че трите пострадали деца отново са били в сряда на забавачка. Фирмата, която е изпълнител на ремонта, е "Хая-С". Според управителя Мартин Станев строителните дейности са извършени по всички изисквания и стандарти и причината за инцидента най-вероятно е слягането на сградата. Фирмата ще премахне всички тавани, направени по досегашната технология, и ще ги ремонтира отново за своя сметка.

Възложител на ремонта е детската градина,за това ще извършим цялостна проверка на обществената поръчка и дали директорката е следила за възникнали проблеми в гаранционния срок, обясни за "Труд" шефката на общинска дирекция "Образование" Лилия Христова. Тя е категорична, че не трябва да се допусне и една драскотина на дете в детска градина и за това на виновните ще бъдат наложени наказания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България