ТИР и бус се удариха, загина шофьор

Снимка: Архив/Цветелина Георгиева

Тежък пътен инцидент е възникнал тази сутрин до село Изгрев, загинал е един човек, създадена е организация пътуващите от и към Силистра да преминават по обходен маршрут. Това съобщават от ОДМВР-Шумен.

Сигнал за произшествието е получен в 06:00 часа сутринта в дежурната оперативна част. Блъснали са се ТИР и бус. Водачът на буса, който е на 17 години, е загинал на място и продължава работата на екипи за неговото изваждане, режат се ламарините на буса, а спътникът му е невредим.

Спасителни екипи от пожарните в Шумен и Каолиново са помогнали да бъде изваден шофьорът на ТИР-а от кабината. Откаран е за преглед в МБАЛ- Шумен. Шофьорът на ТИР-а е на 60 г. и е с травми на ръка и крак, в момента го оперират.

Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. На място се извършва оглед. Движението в участъка е затруднено. Създадена е временна организация на движението. Пътуващите към Силистра ще бъдат насочвани през Венец, а идващите от Силистра ще преминават през Изгрев и ще бъдат насочвани към Каолиново. Молим водачите да шофират внимателно, настояват от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България