Тома Биков и Георги Харизанов: ГЕРБ демонтира модела на ДПС в Кърджали

„Доскоро ни наричаха крепостта на Доган. Вече не ни наричат така, защото откакто съществува партия ГЕРБ хората в Кърджалийско разбраха, че има алтернатива“. С тези думи водачът на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна към публиката в препълнената зала на читалище „Обединение“, където се състоя предизборна среща с Георги Харизанов от Института за дясна политика и политолога Тома Биков.

„За 10 години изградихме структури в седемте общини на региона, имаме 46 съветници. Силни сме, защото имаме кауза, която си заслужава. Кауза можеш да имаш там, където си роден, където работиш, където са родителите и децата ти. А водачът на червената листа дори не знае колко общини има в Кърджалийско. БСП излязоха с декларация за санитарен кордон около ДОСТ, каквото и да значи това. Тя бе изготвена от мозъчния тръст на социалистите и ни бе представена с ултиматума да я подпишем пред паметника на Левски. И какво пише вътре – да изобличим ДОСТ и да легитимираме ДПС. Но за нас те са двете страни на една монета. Спомняте ли си как ДПС провеждаше агитация в Турция и се снимаше с местните велможи, как техните посланици и кметове бяха на трибуната на празника на Джебел на 19 май. Партньорството на БСП и ДПС не е от вчера и по време на цялата предизборна кампания социалистите нито веднъж не отрекоха това, защото имат план Б да управляват с ДПС. За да не го допуснем, на 26 март трябва да гласуваме активно, за да спечелим два мандата в Кърджали и ГЕРБ да направи правителство“, призова Караянчева.

„България никога не е била в толкова силна международна позиция. Тя е член на най-големия политически съюз в историята и това е ЕС, който е много по-голяма икономическа сила и от САЩ, и от Русия, и от Китай. И България е в него, макар и на ниска база, но все пак равноправен член с най-богатите страни, с най-старите демокрации. Тя е част от най-големия отбранителен съюз НАТО. Тези избори са исторически, защото за първи път кандидат за премиер на страната е човек, който открито казва, че няма да се съобразява с началниците в Европа, че няма да ги слуша, ще налага вето на решенията им и ще иска преразглеждане на членството ни в НАТО. Затова е важно с гласа си на 26 март да спрем БСП към властта“, акцентира Георги Харизанов.

Тома Биков припомни, че е изследвал архивите на Държавна сигурност и е убеден, че и Доган, и Местан са продукт на ДС, а сега се опитват да представляват същите тези хора, за които са донасяли, и да защитават правата и свободите им. „Още през 2008-2009 г, когато ДПС взе 600 хил. гласа на парламентарните избори, стигнах до извода, че е нужна алтернатива, но не под формата на ДПС 2, което се опитва да направи Местан, а от истинска алтернатива, като това, което прави Цвета в Кърджали – събрала е хора с различна професия, етнос и религия. Много е важно това, което прави ГЕРБ в Кърджали – руши модела на ДПС. Етническият мир е заслуга най-вече на хората тук“, изтъкна Биков. По думите му, Борисов е единственият лидер, който каза публично „няма да правим коалиция нито с ДПС, нито с ДОСТ, нито с БСП, за разлика от Корнелия Нинова, която шикалкави: Ще ви кажа на 27-ми. Но тогава ще е късно.

„Защо точно ГЕРБ? Защото ГЕРБ не предлага сензационни решения, а изпълнимата, реалната, стабилната програма. Тази партия е твърдо проевропейска, първо, и второ, оставя нещо след себе си. Образование, ръст на доходите и политика спрямо възрастните хора – това са важните неща за възраждането на България и ГЕРБ ще работи за това“, заключи Харизанов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини