Травмата настигна Джокович в мач №4

Новак Джокович приключи похода си към 7-а титла на Аустрелиън оупън още в четвъртия си мач. Сърбинът загуби с 6:7 (4) 5:7, 6:7 (3) от 21-годишният кореец Хьон Чун, който минава за една от големите звезди на бъдещето.

Мечтата на Ноле да играе във вечерния хлад се сбъдна, но това не му помогна срещу азиатския дребосък. Чун показа много подвижна и грамотна игра, а големият му коз беше стабилността в разиграванията – именно това, с което преди време Джокера пречупваше съперниците си. Сега обаче се видя, че сърбинът не е преодолял напълно травмите, които го извъдиха от игра за половин година.

„Преди мача не бях сигурен дали ще мога да играя, доволен съм, че все пак излязох на корта – призна Джокович. – Болката беше прекалено голяма и не можех да направя нищо повече. Но и Чун игра страхотно, вече е готов за Топ 10.“

След отпадането на Ноле в безспорен фаворит на долната част от схемата се превърна Роджър Федерер. Маестрото от Швейцария надигра с 6:4, 7:6 (3), 6:2 Мартон Фучович (Унгария) и със своите 36 години стана най-възрастният четвъртфиналист в Мелбърн след Кен Роузуол през 1977-а. Любопитно е, че преди 16 години на Аустрелиън оупън Федерер победи друг унгарец – Атина Шаволт, който сега е треньор на Фучович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт