Треньорът на Австралия плаща на 8 помощници

Холандецът Берт ван Марвайк стигна финал на световното първенство през 2010 г. като треньор на националния отбор на "лалетата" и загуби с 0:1 от Испания след продължения. Сега той е селекционер на Австралия, а второто участие на мондиал му излиза скъпо в буквалния смисъл. Специалистът плаща от собствения си джоб заплатите на целия си щаб от 8 асистенти. По финансови причини австралийската федерация го е помолила да намали екипа си, но треньорът бил категоричен, че не иска да се разделя с нито един. Затова той поел плащането на техните заплати от своето възнаграждение, което е солидно – 1,2 милиона евро годишно.

65-годишният Ван Марвайк е начело на Австралия от 4 месеца и изненада работодателите си с с екип от 4 помощник-треньори, двама видео анализатори и двама скаути за разузнаване на съперниците си. Един от тях е зетят му и бивш футболист Марк ван Бомел, световен вицешампион от 2010 г. и победител в Шампионската лига с „Барселона” от 2006 г.

„Много бих искал да работя с австралийски помощници, но нямам време да ги търся и тепърва да се опознаваме”, обяснява Ван Марвайк. Той класира Саудитска Арабия за световното в Русия, но се оттегли от поста по лични причини и спешно пое Австралия до края на мондиала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят